Even voorstellen.....

Wij zijn een enthousiast, leergierig team van begeleiders, vrijwilligers en evt. één of meerdere stagiaires. Samen willen we de medewerkers een goede tijd geven op onze zorgboerderij.

Zorgboerderij De Koningshoeve is niet gestart vanuit een "gewone" boerderij, we zijn gestart als zorgboerderij. Ons doel is niet het onderhouden van de boerderij, maar het bieden van een zinvolle en kwalitatieve dagbesteding en woonbegeleiding.

De naam "De Koningshoeve" geeft onze basis aan. Wij werken vanuit een christelijke visie. We geloven dat iedereen gelijk is. Elk mens is bijzonder en iedereen heeft gaven en talenten. Al deze talenten zijn nodig op de zorgboerderij. Daarom spreken we ook niet over "cliënten", maar over "medewerkers".

Kwaliteit staat bij ons in een hoog vaandel. Al jaren geleden behaalden wij het kwaliteitskeurmerk "Kwaliteitswaarborg zorgboerderijen"

Zorgboerderij "De Koningshoeve" is een plek voor mensen met een hulpvraag. "De Koningshoeve: richt zich niet speciaal op één doelgroep. Door onze ervaring en de mogelijkheden die onze locatie biedt, kunnen we veel verschillende soorten dagbesteding realiseren.

Onze zorgboerderij wordt op een unieke manier gerund. Alle werkzaamheden worden mét en náást elkaar gedaan. Alle activiteiten staan in het teken van de mogelijkheden van de medewerker, de doelen zoals opgesteld in het zorgplan en herstel (in de breedste zin van het woord).

Op de Koningshoeve zijn de werkzaamheden over twee verschillende groepen ingedeeld: zo is er ''de Deel'', hier werken mensen die behoefte hebben aan een rustige werkomgeving en ''de Stee'' waar men veelal buiten met paarden en koeien werkt. 

Hierdoor vormen we een zeer gevarieerd geheel, waarin iedereen zich waardevol kan voelen.

 

Zorgboerderij team             Zaterdagteam                                                    

Martin Wessels                       Aline Kok

Marijke Wessels               Tamara Harzevoort                            

Gea Hammink                       Liesanne Neurink

Jaap Berkhof               Ruth Doldersum          

Tanya Rikkert Paul Slotman                        

Jennie Dekker                        

Tamara Harzevoort              

Jill Berkhof  

Aline Kok

                  

Vaste vrijwilligers

Johannes Jaspers Faijer

Rianne Nijkamp

Harm Kuper

Wilma Abbink

Hans Kaptein

Astrid Nijboer

Jan Nijkamp

Jan Westra

Herman Pothoven

 

Wil je ook vrijwilliger worden of stage komen lopen?

Bel of mail ons voor een kennismakingsgesprek!

 

bhv 2018.jpg

Koningsrun

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst de koningsrun georganiseerd, samen met Fysio Twenterand en Tot De Nek In De Drek, hiervan mogen mij obstakels lenen. De Koningsrun is een mudrun voor mensen met een beperking. Het was een fantastische dag!

Dit jaar, 2019, organiseren wij opnieuw de koningsrun. Wij hebben een speciale facebookpagina aangemaakt, hierop kunt u gaande weg dit jaar informatie vinden over wanneer dit zal plaatsvinden.