Wat doen we zoal op een dag:

Als je aan een zorgboerderij denkt denk je aan het verzorgen van dieren, dit doen wij samen met de medewerkers. Wij hebben op dit moment een mooie diverse groep dieren rondlopen, hierbij kun je denken aan eenden, geiten, varkens, schapen, koeien, shetlandpony, ezel, paarden en tot slot de koeien.

Elke ochtend gaan we in groepen uit een om de dieren te verzorgen. We mesten de stallen uit, voeren, borstelen, wandelen en knuffelen met de dieren. Iedere ochtend gaat een vaste vrijwilliger samen met een medewerker met de koeien lopen, ook is hij een kalfje aan het trainen om zadelmak te worden. Met als doel dat we er op kunnen rijden. Zowel ‘s ochtends als ‘s middags gaan we in groepjes uit een om de dieren te verzorgen.

Daarnaast hebben we iedere dag vaste activiteiten ingepland waar de medewerker uit kan kiezen. Hierbij kun je denken aan buiten werken, creatief bezig zijn, individuele coaching of in een groep, klussen, in de tuin werken, sporten op verschillende niveau’s, gesprekspel, met paard en wagen weg en paardrijden

Moestuin

Achter op het erf hebben wen een moestuin. Deze bestaat uit een kas en op hoogte gemaakte plantenbakken. Zowel binnen als buiten verbouwen in de lente en zomer groenten. Heerlijk om tijdens de lunch je eigen gezaaide groenten te eten! 

kas.jpg

Creatief, bakken en koken

Daarnaast creatieven we veel, van ‘decopatsen’ tot kettingen maken, en van houtbewerking tot schilderen.

Eigenlijk luisteren we naar elk nieuw idee en proberen we dat te realiseren.

Ook wordt er veel gebakken en gekookt. En gaan we samen naar de winkel.

Samen koken en bakken!

Samen koken en bakken!

Individueel

We praten met de medewerkers over herstel en denken na hoe we elkaar het beste feedback kunnen geven.

Elke medewerker heeft een eigen begeleidingsplan en elke drie maanden is er een evaluatie over de gestelde doelen.

Omdat we gericht willen kijken wat iemand nodig heeft en wat bijdraagt aan zijn/haar herstel bieden we zo veel mogelijk activiteiten aan zodat ze kunnen kiezen wat het best bij hem/haar past

Lunch

Samen met de medewerkers, die de hele dag op de boerderij zijn, gaan we tussen de middag lunchen. Deze wordt verzorgd door enkele medewerkers, die er een gezellige uitgebreide maaltijd van maken. 

Met een hele groep eten geeft gezelligheid en saamhorigheid, waar veel gepraat en gelachen wordt en waar leuke nieuwtjes en ervaringen gedeeld worden!