Wat doen we zoal op een dag:

Als je aan een zorgboerderij denkt denk je aan het verzorgen van dieren, dit doen wij samen met de medewerkers. Wij hebben op dit moment een mooie diverse groep dieren rondlopen, hierbij kun je denken aan eenden, geiten, varkens, schapen, koeien, shetlandpony, ezel, paarden en tot slot de koeien.

Elke ochtend gaan we in groepen uit een om de dieren te verzorgen. We mesten de stallen uit, voeren, borstelen, wandelen en knuffelen met de dieren. Iedere ochtend gaat een vaste vrijwilliger samen met een medewerker de koeien borstelen en mee wandelen. Ook is hij een kalfje zadelmak aan het maken, met als doel dat we er op kunnen rijden. Zowel ‘s ochtends als ‘s middags gaan we in groepjes uit een om de dieren te verzorgen.

Daarnaast hebben we iedere dag vaste activiteiten ingepland waar de medewerker uit kan kiezen. Hierbij kun je denken aan buiten werken, creatief bezig zijn, individuele coaching of in een groep, klussen, in de tuin werken, sporten op verschillende niveau’s, gesprekspel, met paard en wagen opstap en paardrijden

Moestuin

Achter op het erf hebben wen een moestuin. Deze bestaat uit een kas en op hoogte gemaakte plantenbakken. Zowel binnen als buiten verbouwen we in de lente en zomer groenten. Heerlijk om tijdens de lunch je eigen gezaaide groenten te eten! 

kas.jpg

Creatief

Elke dinsdag- en vrijdagochtend komt er een vaste vrijwilliger om te creatieven met een groepje medewerkers. We gebruiken diverse materialen en bedenken onze projecten aan de hand van het seizoen, feestdagen of wanneer er een open dag is maken we daar spullen voor om te verkopen.

Creatief

Creatief

Individueel

We praten met de medewerkers over herstel en denken na hoe we elkaar het beste feedback kunnen geven.

Elke medewerker heeft een eigen begeleidingsplan en elke drie maanden is er een evaluatie over de gestelde doelen.

Omdat we gericht willen kijken wat iemand nodig heeft en wat bijdraagt aan zijn/haar herstel bieden we zo veel mogelijk activiteiten aan zodat ze kunnen kiezen wat het best bij hem/haar past

We maken gebruik van de 5G’s

We maken gebruik van de 5G’s

44648442_1105493336292369_6237025608874852352_n.jpg